Disney On Ice 2016 presents Magical Ice Festival [Media Invite]

So after a CNY long weekend and all the massive feasting, it’s about time that we round up our festive mood and get back to the grind right? Wrong!

In fact if you ask me or JahBella, its time for us to look forward to the next holiday…the March School Holidays! 🙂  And there is no better reason to look forward to the March School Holidays then the fact that Disney on Ice will be back in Singapore!!!!

D33_20120907_00280-Edit.jpg

We brought Jah to Disney on Ice two years back and he was completely enthralled by the smooth skating, larger than life Disney characters. This year is going to be that much more exciting since both kiddos will be able to catch the Magical Ice Festival together and finally meet some of their favourite characters.

In fact Bella is totally thrilled that she will finally be able to meet Elsa and Anna from Disney’s Frozen! (I really should have recorded her screaming “my favourite”!!!! when I told her about meeting them :p).

D34_20140829_01015_Portal Out_edit2.jpg

And in case you are wondering how interesting can ice-skating princesses be, for the boys. Well Jah is really looking forward to seeing the “Beast” from Beauty and the Beast in action and some “crabby” and “floundering” moves from Sebastian and Flounder from The Little Mermaid.

D33_Belle and Beast on stairs.jpg

D33_20120906_00410-Edit.jpg

Come on! Its Disney after all which means there is something for everyone! Trust me…even for the adults 😉

With an extraordinary line-up of hit songs, memorable scenes and never-before-seen characters to look forward to, here are 10 magical moments behind Disney On Ice to get you all geared up for the show.

D33_20120906_00627-Edit.jpg

  1. Disney On Ice was founded in 1981 and has since travelled to over 75 countries and 6 continents
  2. The average size of the ice skating surface is 140ft [42m] x 70ft [21m]
  3. There are approximately 180 costumes presented at one Disney On Ice show
  4. And more than 100 people work on these costumes
  5. It takes 18 trucks to transport all production equipment for set-up
  6. And it takes between 12-15 hours to set up one Disney On Ice show
  7. But just about 4 hours to tear down the entire production
  8. Over 80 different colours of paint are used on the 183 props for this production
  9. The youngest performer on this year’s show is 19-years-old and the oldest is 44-years-old
  10. Each performer may change up to 8 costumes in one show

D34_20140903_03243-edit.jpg

Oh and while we are at it..here are some Disney trivia to test your Disney knowledge 🙂 How did you fare?

1 . Who helped Young Anna recover from being hit by Elsa’s powers?

Answer: Grand Pabbie.

2. What phrase does Elsa repeat when trying to control her powers?

Answer: “Conceal it…don’t feel it…don’t let it show.”

 3. How many sisters does Ariel have?

Answer: Six , Attina, Alana, Adella, Aquata, Arista, Andrina

4. What is the object that Ariel’s friend Scuttle calls a dinglehopper?

Answer: A fork

 5. What is Flynn Rider’s real name?

Answer: Eugene Fitzherbert

6. What weapon does Rapunzel use against Flynn when he climbs into the tower

Answer: A frying pan

 7. Name at least three of the enchanted characters that live in the Beast’s castle.

Answer: The Beast, Mrs. Potts, Chip, The Featherduster, Cogsworth, Lumiere, The Wardrobe, Stove (Chef Bouche)

8. What does the Beast give Belle to always remember him by?

Answer: A magic mirror

Disney on Ice presents Magical Ice Festival will be taking from 11 March 2016 to 20 March 2016 at the Singapore Indoor Stadium. Tickets can be purchased online via www.sportshubtix.sg.

To learn more about Disney on Ice presents Magical Ice Festival, please visit http://www.disneyonice-asia.com/magical-ice-festival/

JahBella’s Mummy

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s